Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ο φίλος είναι ο πιο γλυκός μπελάς (2)


Τομ και Τζέρi , Σιλβέστερ και Τουίτι, Μίκυ , Ντόναλτ Γούφυ και και Πλούτο , Τιμόν και πούμπα !
Γιατί ο Τζέρι είναι πάντα πιο έξυπνος από τον Τομ και ξεφεύγει από τις παγίδες;
Ο Τομ μένει πίσω με το σκύλο ( Σπάικ) να τον κυνηγάει! Έχετε σκεφτεί πως θα ήταν αν ο Τομ ξαφνικά έπιανε τον Τζέρι; Μπορεί να τον έτρωγε, μπορεί και όχι!


Ο Τομ πάντα όταν έφευγε η γιαγιά μετά από το τρελό παιχνίδι άφηνε πάντα τον Τζέρι να φάει τρώγοντας μαζί ποπ κορν και δεν πείραζε ποτέ κανέναν ποιος έπαιρνε περισσότερα ή λιγότερα ποπ κορν , επομένως όλο αυτό το κυνηγητό της γάτας και του ποντικιού είναι ένα παιχνίδι με αίσιο τέλος και καταλήγουμε ότι ο Τομ ήθελε πάντα να παίξει και ο ΤζέρΙ ακολουθούσε .

Σύμφωνα με τα baby loony tunes ο Τουίτι ήταν φίλος με τον Σιλβέστερ και μένανε ευτυχισμένοι μαζί στο σπίτι της γιαγιάκας και όσο ήταν μικροί δεν σκέφτηκε ποτέ να τον φάει…… με λίγα λόγια ο Σιλβέστερ δεν ήταν ποτέ ζηλιαρόγατος, και ξέρουμε ότι η φιλία ανάμεσα στα ζώα είναι πιο ιερή από την φιλία ανάμεσα στους ανθρώπους , γιατί τα ζώα λειτουργούν από ένστικτό που βγαίνει συνήθως αλάνθαστο, ενώ ο άνθρωπος λειτουργεί με πονηριά, λογική και στο τέλος βάζει και λίγο συναίσθημα έτσι για να του βρίσκονται …..
Σύμφωνα με το τελευταίο επεισόδιο ο Σιλβέστερ καταφέρνει να πιάσει τον Τουίτι , και τελικά τον φτύνει γιατί ανακαλύπτει ότι έχει απαίσια γεύση. Και καταλήγει στο ότι δεν καταλαβαίνει αυτούς που τρώνε κοτόπουλο και πτηνά αφού είναι απαίσιο, επίσης του λέει: είσαι πολύ βαρύς για το στομάχι μου αλλά είσαι ο καλύτερος φίλος για την καρδιά μου.

Ας πάμε τώρα στην αγαπημένη μας παρέα, ο Μίκυ και η παρέα του,γιατί λέγεται ο Μίκυ και η παρέα του; Αφού πάντα οι άλλοι τον ξελασπώνουν, ο Ντόναλντ, ο αμέσως μετά ο πιο αδύναμος χαρακτήρας, στα προβλήματα του Μίκυ και της Μίνι έχει αποδειχθεί σωτήρας βάζοντας σε κίνδυνο την σχέση του, με την πιο αμέσως ( σε σχέση με την Μίνι ) πιο αδύναμη σε χαρακτήρα την Νταιζι!

Η Νταιζι και η Μινι κολλητές φίλες που πάντα βοηθάει η μια την άλλη φαινομενικά, Γιατι πάντα η Νταιζι βοηθάει την Μινι ακόμα και αν ο τρόπος της είναι αστείος δείχνει ότι είναι μια πραγματική φίλη κάνοντας τα πάντα για την ευτυχία των φίλων , παρόλο που φαίνεται ότι η Νταιζι και ο Ντόναλντ είναι το γκρινιάρικο ζευγάρι , είναι αυτοί που πάντα βοηθάνε στις πραγματικές στιγμές χωρίς γκρίνια!

Η παράλογη ήρεμη δύναμη του Γκούφυ και της Κλάραμπελ να κάνουν πάντα τους άλλους να γελάνε, μεταφράζεται σε χαζομάρα ενώ το πραγματικό πράγμα που κάνουν είναι να διασκεδάζουν την παρέα τους αφού ξέρουν να αυτοσαρκάζονται!

Τιμον και πούμπα το ταιριαστό ζευγάρι που αγαπήσαμε όλοι, δυο πραγματικοί φίλοι με το ξεχωριστό σλόγκαν τους hakυna matata δηλαδή όλα θα πάνε καλά.Kατι που μόνο οι πραγματικοί φίλοι το λένε στα δύσκολα, επίσης είναι το μόνο δίδυμο που μπλέκει ισάξια σε μπελάδες και ακούνε πάντα τις συμβουλές ο ένας του άλλου όσο και αυτό σημαίνει εισαγωγή σε νέους μπελάδες!

Άρα λοιπόν ο δικός σου φίλος είναι ο πιο γλυκός μπελάς που μπορεί να μπλέξεις πρέπει πάντα να ξέρεις αν αξίζει αυτός που θα του τις βρέξεις!

Χ.  Άγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια: