Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Αστεία χαρακτηριστικά που εντοπίζουν οι ασιάτες σε εμας



1. Δεν βγάζουμε τα παπούτσια μας πριν μπούμε στο σπίτι


( Μπορεί εμείς να μην δίνουμε σημασία σε αυτό , αλλά για τους ασιατες είναι σημαντικό για 2 λόγους , πρώτον επειδή δεν θέλουν να βάλουν τα μικρόβια στο σπίτι, και δεύτερον γιατί είναι πολύ προσεκτικοί μεταξύ των διαφορών ανάμεσα στους ζωντανούς και τους νεκρούς ( ναι το ξέρω ακούγεται μακάβριο) αλλά μόνο σε έναν νεκρό του φοράνε παπούτσια πριν τον βγάλουν απο το σπίτι, αρά δεν μπορούνε να συγχέουν συνήθεις νεκρών και ζωντανών.

2, Τους φαίνεται χαριτωμένο που δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε σωστά τα chopsticks


( γιατί άραγε ,,,,,, αφού είναι τόσο εύκολο ) μην νομίζετε ότι είναι μόνο το πώς να κρατάς σωστά τα ξυλάκια , και εδώ υπάρχουν κάποια λάθη, επειδή δεν ξέρουμε την κουλτούρα τους κάνουμε κάποια λάθη χωρίς να τα καταλαβαίνουμε, για παράδειγμα οι ασιάτες στις κηδείες δίπλα στην φωτογραφία του νεκρού τοποθετούν ένα μπολ με ρύζι στο οποίο είναι καρφωμένα δύο chopsticks, και για αυτό όταν τρώμε απαγορεύεται να καρφώνουμε τα chopsticks στο φαγητό.

3, Μιλάμε πάρα πολύ δυνατά


Το ξέρατε ότι σε πολλές ασιατικές χώρες απαγορεύεται να μιλάνε μεταξύ τους ή στο κινητό στα μέσα μαζικής μεταφοράς, είμαι σίγουρη ότι έχετε δει είδη φωτογραφίες με ασιάτες που κοιμούνται στο μετρό, επομένως όταν κάποιος μιλάει ενοχλεί τους υπόλοιπους. Και γενικά ο τόνος της φωνής μας τους φαίνεται δυνατός.


4, Δεν καταλαβαίνουν τον λόγο που μας αρέσει το μαύρισμα


Το λευκό δέρμα για αυτούς είναι δείγμα αριστοκρατίας και το θεωρούν πιο ελκυστικό.

5, Η σχέση μας με το ρολόι,




Τί είναι για μας τα 30 λεπτά καθυστέρηση; μια χαριτωμένη συνήθεια, λέμε 9 η ώρα για να συναντηθούμε στις 9:30, ενώ για τους ασιάτες 9 η ώρα είναι 9 πάρα κάτι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: